Ez miez?

Ez a Bácsi Milan kispályás focicsapat blogja: beszámolók, eredmények, satöbbi.

Friss témák

Bácsi Milán - Falc 0:1

2012.01.29. 15:28 Bácsi Kristóf


Bácsi Milán - Falc 0:1 (0:0)

2012.01.29. 13:15,  Láng csarnok, játékvezető: Tóth Peti, 29 néző

Bácsi Milán: Kristóf, Milán, Laci, Márk, Kránk, Andris, Roland, Vitya
Hiányzók: Edu

Jelenlegi tabella: bajnoksagok.hu
Eredmények: bajnoksagok.hu

Gólkirálykodás:

Andris 5
Edu 3
Vitya 3
Laci 1
Roland 1
Milán 1
Kránk 1


Meccsek száma a bajnokságban: Kristóf (8), Milán(8), Laci (8), Andris (7), Vitya (7), Márk (7), Kránk (6), Roland (6), Edu (5)


Összefoglaló

Előre tudható volt, hogy a Falc nálunk lényegesen jobb játékerőt képvisel, ezért védekező üzemmódba rendezkedtünk be az első perctől fogva. Ahogy az sajnos várható volt, kevés helyzetet tudtunk kialakítani, talán 2-3-at összesen, és azokból nem született gól. Tulajdonképpen megérdemelt az ellenfél győzelme, de szörnyen bosszantó, hogy megint a meccs utolsó pillanatában kaptuk a vereséget jelentő gólt. Végig küzdött mindenki, a lelkesedéssel nem volt baj, igazából komolyabb hibákat nem lehet kiemelni a szokásosnak mondható néhány kapkodós megoldáson kívül (felesleges elbikázott labdák, stb.).

Vityának volt egy helyzete az első félidőben, illetve Lacinak egy jó szabadrúgás kísérlete, végül Kránk léphetett volna el egy az egyben az ellenfél térfelén, ha jobban veszi át a labdát. Az egyik legemlékezetesebb pillanat Laci megőrülése, amikor kb a hatosunkról belebaszta az ellenfél( fejé)be a labdát, onnan átpattant egy másik, ott ólálkodóba a labda, aki közelről ráküldte, és csak a kapus fenyegető helyezkedésének köszönhető, hogy mindössze egy kapufa - másik kapufa - kapus feje kombó után bedobással folytathattuk (!) a játékot.

Említésre méltó még Kránk teljesen felesleges kiállítódása, amikoris szándékosan ellökette magát egy ellenféllel a középpályán egy játékon kívüli pillanatban, de szerencsére nem kerültünk hátrányba, hiszen páros kiállítás mellett döntött a bíró. Komolyabb faltnak tekinthető még a kiugró Vitya mezszakadásba fajuló lerántása, ami talán kiállítást ért volna, csakúgy mint Milán utolsó védőként történő egyértelmű szabálytalankodása.

A meccs hangulatára térve elég "feszült" volt a légkör, az ellenfélnek nem tetszett a Bácsi Milán főztje. Nem voltak túl szimpatikusak, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem egyszer faltoltunk mi sem, volt szóváltás mindkét részről, az ellenféltől még a padon ülő külsősök is bekiabálásra vetemedtek. A Bácsi érzelmű játékosok esetleg elcsíphették még a meccs után a civil kolléga "nem jött be az antifocitok" megjegyzését.

Összességében csodaszép, hogy mindkét erős ellenféltől csak 1-1 góllal kaptunk ki, ráadásul mindkét esetben az utolsó pillanatban, extra ráadásként az egyik meccsen nagyon nagy balszerencsével. A Bácsi Milán jelenlegi helyzetében ez jó eredménynek mondható, erre már lehet jövőt építeni.

Idő(re)járás

Tulajdonképpen senkit nem lehet elővenni emlékeim szerint, még az igazából késő Lacit sem, hiszen a jelenkor vívmányait (pl. mobiltelefon) nélkülözve a fél városon át üldözte az őt általában meccsre hordó Vityát, több kedvelt találkozóhelyet is érintve, de végül a BKV és a futás kombinációját választva bőven a mérkőzés előtt odaért.

Rajongók

Három lelkes szurkoló tekintette meg a mérkőzést (Barbi, Ivett, Nusi), az egyetlen terhükre felróható dolog - azon kívül, hogy szinte sosem tudják meccs után még az eredményt sem -, hogy vagy nem hoztak magukkal fényképezőt, vagy gyakorlatilag egy teljesen lemerült példányt hoztak. Lassan ideje lenne megalakítani a "Szurkolók a Bácsi Milánért" klubbot, amit a csapat feltehetően jelentős összeggel támogatna, megfelelő hozzáállás esetén.

Gasztronómia

Az elmondások alapján mindenki diétázott a mérkőzés előtti nap, legfeljebb pénteken ittak meg 6-8-10 whisky colát, amit senki nem vethet a szemükre. Reméljük hinni lehet az ilyen önbevallásoknak, mert a vezetőségnek tudomása van olyan játékosról, aki egyértelmű hazugsággal állt a csapat elég egy korábbi meccsen az előző éjszakát firtató kérdésekre válaszolva. Mentségére legyen mondva, hogy később egy igen szűk körben bevallotta a tettét, amiért most viszont zsarolhatóvá vált... ami a vezetőségnek jó.

Pénzügyek

Még az előző mérkőzésen befizettünk 15e Ft-ot (?-Kris-? 5-5-5) + Bandi állítólag átutalt 7.5e Ft-ot (jó lenne, ha ezt megerősítené a pénzügyi referens). Így a tartozások jelenleg így állnak:

Andris: 0 (?)
Márk: 6
Kristóf: 0.5
Kránk: 2.5
Kocsis: 2

Aki magára ismer a kérdőjel helyén, sürgősen jelentkezzen a pénzügyi osztályon!

Politika

A szakszervezet megalakulásával úgy néz ki elcsitultak a lázongások, Milán nagyszerűen szervezi az új intézményt, éppen egy külföldi tanulmányút miatt nem lesz majd jelen a hétvégi mérkőzésen. Egyelőre nem hivatalos információk szerint közben létrejött a Bácsi Milán saját lapja, a "Bácsi Insider", az első szám már a szerkesztőségben!

Jövő

Valahogy el kell mozdulni az eredményesebb támadó játék irányába, hiszen gólok nélkül nem lehet komolyabb eredményekre számítani. A soron következő meccset mindenképpen meg kellene nyerni, után pedig irány a rájátszás, ahol a Bácsi Milán elég régen tette utoljára tiszteletét. Azt még a vak is látja, hogy az elmúlt hónapokban a Bácsi egy pénzügyileg stabil, játékoskeretében kiegyensúlyozott, eredményesség szempontjából szégyenkezésre nem, de jövőjét tekintve bizakodásra okot adó csapattá vált. Hajrá Bácsi!

Néhány kép a mérkőzésről:

A bejegyzés trackback címe:

https://bacsimilan.blog.hu/api/trackback/id/tr793740580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bácsi Kristóf 2012.02.01. 13:50:02

a szemfülesek kiszúrhatják az egyik képen, ahogy épp elcsenem a labdát egy dulakodás utáni szituban :D

Milán az ex házi gólkirály 2012.02.01. 22:15:25

Készült két videofelvétel is (bár lényegében értékelhetetlenek - de az elsőt hanggal érdemes nézni), a kedves cikkíró elfelejtette becsatolni:

youtu.be/MRwkWdldwrI

youtu.be/Cq_tAaDEcw8

bandibááá 2012.02.01. 22:25:46

2 szemfüles megjegyzés:
1. megtudtam, hogy Edu egyszerre 2 helyen tud lenni: mint résztvevő játékos és mint hiányzó
2. bandibácsi már "hetekkel" ezelőtt rendezte tartozás 1 hiperszuper eljárással (átutalás) > helyreigazítást kérvényezve

Bácsi Kristóf 2012.02.02. 09:34:31

ugye nem gondolod, hogy a 2 mp-es videókat olyan nagyon mutogatni kell? :) ennél több kell!

"fél óra az fél óra"

Milán az ex házi gólkirály 2012.02.02. 22:48:30

A láng csarnokot sem építették fel egy nap alatt, valahol el kell kezdeni
süti beállítások módosítása