Ez miez?

Ez a Bácsi Milan kispályás focicsapat blogja: beszámolók, eredmények, satöbbi.

Friss témák

Wernádó - Bácsi Milán 1:0

2012.02.13. 12:47 Bácsi Kristóf


Wernádó -
Bácsi Milán 1:0 (0:0), G: Kránk (ÖG)

2012.02.12. 8:00,  Láng csarnok, játékvezető: Gyula + Csaba, 3 néző

Bácsi Milán: Kristóf, Edu, Milán, Laci, Márk, Kránk, Roland, Vitya
Hiányzók: Andris
Sérülten/betegen/másnaposan szurkoló: Andris

A csoport kör végeredménye: bajnoksagok.hu
Meccsek eredményei: bajnoksagok.hu

Gólkirálykodás:

Andris 5
Vitya 5
Edu 3
Laci 1
Roland 1
Milán 1
Kránk 1+1


Meccsek száma a bajnokságban: Kristóf (10), Laci (10), Milán(9), Vitya (9), Márk (9), Andris (8), Kránk (8), Roland (8), Edu (7)

Előhangok

A meccs hajnalán Andris betegség-bejelentése borzolta a kedélyeket, így a teljes keret helyett egy meghatározó játékossal kevesebbel kellett pályára lépnünk a szezon legfontosabb meccsén. Példa értékű, hogy ilyen korai órában is kijött a szurkolni, ugyanakkor természetesen senki nem bújhat az esetleges vezetői jogok mögé akkor, amikor a csapat számon kéri a hiányzást. Mivel felbukkantak olyan hangok, hogy esetleg másnaposság, egy esetleges előző napi egész napos focin történő kifáradás, netán a szerencsejáték függőség is szerepet játszhatott a hiányzásban, ezért a csapat egy rövid beszámolót kér a történtekről.

Összefoglaló

Tudtuk, hogy pokoli nehéz lesz, de nem gondoltuk, hogy a végén megint a pokolba kívánjuk a k...ülönös utolsó 5 perces átkunkat.

Egyértelműen védekező mentalitással léptünk a pályára, még ha ez a csapat szezonját figyelemmel kísérő szemlélő számára nem is jelent különösebben (= semennyire sem) egyedileg kidolgozott taktikát. Az volt az elképzelés, hogy ha az első félidőt le tudjuk hozni gól nélkül, illetve az egész meccset max 1 kapott góllal, akkor lehet esélyünk nyerni akár a rendes játékidőben, akár büntetőkkel.

A játék képe tényleg úgy alakult, ahogy vártuk: nagyon erős nyomás az ellenfél részéről, nálunk pedig maximum idézőjelbe tehető szórványos labdatartás. A Wernádó az első félidőben számos komoly helyzetet dolgozott ki, de a Bácsi kapusa remekül teljesített. Az egyetlen vitatható, hatoson kívüli becsúszásos szituációt is úgy oldotta meg, hogy egy könnyű, bíróra történő odapillantással egyértelművé tette mindenki számára, hogy itt szó sem volt szabálytalanságról. A Bácsi Milán oldalán talán 1-2 említésre méltó helyzet volt attól függően, hogy ki mit tart helyzetnek. Egy visszatérő momentum Kránk "óbazmeg megint mögém jött" szituációs helyzete, amikor az üres kapuba történő bepasszolás helyett a labda Kránk háta mögött távozott a pályáról.

Már az első félidőben elindult a falt hullám, ami tulajdonképpen szükséges volt, hiszen faltok nélkül valószínűleg nem tudtuk volna visszaverni az ellenfél minden rohamát. Nekünk is volt néhány szabadrúgásunk az ellenfél kilencese környékén, de mindegyik lehetőség kudarcban végződött. A 0:0-ás félidő egyértelműen nekünk kedvezett, az ellenfél elkezdhetett aggódni.

A második félidőben sem igazán változott a játék képe. Továbbra is presszionált a Wernádó, de a Bácsi kapus és a védelem továbbra is ellenállt. Ekkor már felborult a pálya a helyzetek tekintetében, így a Wernádó számára tényleg forró lett a Láng csarnok talaja. Ismét megtekinthettünk egy érthetetlen páros sárga lapot, amikor az ellenfél ütése/lökése nyomán a máskor ritkán, de éppen ártatlan Bácsi védő (Milán) is sárga lapot kapott. Egészen hasonló esetre emlékezhetünk nem is olyan régről, amikor Kránkkal fordult elő ugyan ez. Csak a rendkívül Bácsi ellenes szemlélő mondaná ezek után, hogy a bíráskodás nem a Bácsi Milánt szokta sújtani a téves ítéletekkel.

Természetesen volt ajtó-ablak helyzetünk is, de természetesen kimaradt - a csapat elmúlt hetekben mutatott teljesítménye alapján egyáltalán nem meglepő, hogy nem szereztünk gólt.

Amikor már csak 3 perc volt hátra, amikor már tényleg kezdte elhinni a Bácsi Milán, hogy megtörténik az, amire egyébként komolyan senki nem fogadott volna, jött menetrendszerű utolsó néhány perces átok. A középpályán történő indokolatlan labdavesztés után kisebb zűrzavar támadt a Bácsi kapuja előtt, majd egy oldalról belőtt labdába az egyébként előnyösebb helyzetben (támadó előtt) lévő Kránk úgy ért bele, hogy az beódalgott a rövidbe. Az utolsó perceket még megpróbálta megnyomni a csapat, de komoly esély már nem volt az egyenlítésre.

Összességében azt gondolom, hogy nagyon jó eredményt ért el a csapat mind a rájátszásban, mind a csoportmeccsek során, mégis van egy olyan érzése az embernek, hogy ha már eljutunk egy egész jó szintre, akkor a (meccsek) végén: NE ÍGY!

Harmadik félidő

Az új rovatban a meccsen előforduló érdekesebb, esetlegesen visszatérő szituációk kivesézésére vállalkozunk, amikkel esetleg előrébb lehetne vinni a csapat teljesítményét.

1. Kránk-féle "óbazmeg" helyzetek, amikor "mögém jött" ziccerben. Egyesek szerint a szezonban 4-5, pontosan ilyen esemény után felróható lehet Kránk rossz helyezkedése, mások szerint minden ilyen esetben a bepasszoló játékos hibázik, hiszen későn/mögé tette a labdát. A csapat körül dolgozó szakemberek szerint mindenesetre a dologról érdemes lehet beszélni.

2. (Nem) cserélés. Két szempontból érdemes vizsgálni: etikai, illetve utsó ötperci szempontból. Az etikai kérdés egyértelmű lehet: mindenki cseréljen egyformán, vagy a magukat jobb erőben érzők maradjanak tovább a pályán, vagy a magukat jobb képességűnek érzők maradjanak tovább, vagy legyen valaki aki koordinálja a cseréket, stb. Minden álláspontot lehet támadni is és védeni is. A másik szempont az utolsó 5 perc kérdése, hiszen nem lehet nem észrevenni, hogy egészen sok múlt az utolsó 5 perceken. Mi lenne, ha a legvégén kiemelten figyelnénk arra, hogy viszonylag pihentebbek legyenek fent? Beszéljünk róla!

3. Vitya pocsék ziccerbelövési rátája. Mit lehet tenni? Mentális felkészítés, több alvás, meccs előtti ölelések, stb.? Elvárható egyáltalán egy főállású támadótól, hogy belője a ziccereket?

4. Kristóf rossz (?) kidobásai. Vajon eleve rossz döntés, hogy hosszabb kidobásokkal próbálkozik, netán a játékosok hibája, hogy nem lehet "kicsiben" letenni a labdákat? (Avagy: 3 gólpasszal a tarsolyában lehet-e bárkit rossz kidobónak tekintetni?)

A bejegyzés trackback címe:

https://bacsimilan.blog.hu/api/trackback/id/tr74084714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edu125 2012.02.13. 15:39:02

Felterjeszteném Diát a fő-törzsszurkolói státuszra, hiszen egyedül képviselte a szezon legfontosabb mérkőzésén a Bácsi B közepet!

bandibááá 2012.02.13. 15:59:56

A státuszom: beteg (volt). És hogy a fent említett feltételezéseket mihamarabb eloszlassam, az szombat estét/éjszakát otthon töltöttem (nem úgy mint egyesek...)

Bácsi Kristóf 2012.02.13. 16:05:56

tehát egy egy napos betegséggel álltunk szemben? én elfogadom, de ha a sajtó rámászik az ügyre, akkor ez olyan kevés lesz, mint bácsi csatárok lábában a gól!

Milán az ex házi gólkirály 2012.02.13. 22:52:09

Csak a történelmi hűség kedvéért: nem állítottak ki. Sárga lapot kaptam. Ha esetleg mégis kiállítottak, az sokkal durvább, hiszen egy emberelőnyt nem használtunk ki, mert a pályáról tuti nem mentem le.

Milán az ex házi gólkirály 2012.02.13. 22:55:25

@Edu125: Szép karrier lenne, hiszen egy éve még azt se tudta h mi az a Bácsi. (Bár ez a puszta tény rávilágít a vezetőség gyenge marketing-munkájára is.)

Edu125 2012.02.14. 08:58:05

@Milán az ex házi gólkirály:
Ezt már én is meg akartam jelezni. Lehet, hogy a kapusunk nincs ott fejben 100%-osan a mérkőzéseken? Itt kezdődnek a dolgok....
:)

bandibááá 2012.02.14. 15:45:55

miután a cikk írója nagyrészt azzal van elfoglalva hogy magát fényezze, nem is várom el hogy másokkal objektív legyen!

Bácsi Kristóf 2012.02.15. 12:50:40

naa, majd ha bárki ír egyetlen meccs összefoglalót rajtam kívül, amiben egy becsúszott elírás vagy hiba sem lesz, akkor elfogadom a kritikát. :)

mindenesetre érdekes, hogy a nyílt kérdésekre semmilyen érdemi reakció nem jön, csak a téma terelése más, jelentéktelen dolgokra...

Bácsi Kristóf 2012.02.15. 12:56:04

@Edu125: érdekes, ahogy nyílt támadási felületet teremtetek az elnökség ellen ezzel a bohóckodással... ahelyett, hogy a fontos dolgokról beszélnénk.

ha minden játékos ennyire "nem lenne ott fejben", mint a kapusunk, akkor szerintem sokkal jobb eredményt érünk el a szezonban. :)

bandibááá 2012.02.15. 13:02:22

Hát, tessék:
1. ha mögé megy akkor a bepasszoló a hibás, minden más esetben (nem éri el, lyukat rúg...) a Kránk
2. első körben sztem próbáljunk meg szimplán jobban odafigyelni rá (meccs végi 5perc ezzel összefüggésben elgondolkodtató...)
3. nem kérdés jobban oda kell figyelnie erre (egyébként mindenkinek aki helyzetbe kerül)
4. a kidobások általában pocsékok (3 gólpassz = 200 kidobás). Nyilván jobb lenne ha nem kéne feldobálni hanem meg tudnánk hátul is tartani, de ha ki kell dobni tényleg jobb lenne ha ez sokkal "laposabban" történne.

Bácsi Kristóf 2012.02.15. 13:31:19

@bandibááá:

"ha mögé megy akkor a bepasszoló a hibás, minden más esetben (nem éri el, lyukat rúg...) a Kránk"

ez így féligazság szerintem erősen. ha pl rossz helyre fut valaki, pl. befut már a kapus mögé, tehát kifut a passzolási zónából, akkor igazából csak mögé mehet a passz. nem mondom, hogy így van, de én ilyesmit sejtek, mert tényleg elég sok ugyanilyen helyzet volt, a passzolók gondolom nem mindig ugyanazok, a Kránk viszont mindig ugyanaz :) (természetesen nem baszogatás a cél, hanem esetleges továbbfejlődési ajtók kinyitása)

"a kidobások általában pocsékok (3 gólpassz = 200 kidobás). Nyilván jobb lenne ha nem kéne feldobálni hanem meg tudnánk hátul is tartani, de ha ki kell dobni tényleg jobb lenne ha ez sokkal laposabban történne"

természetesen nagy a ferdítés: 200 kidobásból 150 eleve olyan valszeg, hogy legurítom a saját térfelünkön, szóval nem mérvadó - de a lényeg nyilván nem ez. az értelmes része az, hogy sokszor (szerintem) olyat várnak el a támadók, ami nem kivitelezhető: pl olyan vonalon kéne laposan átdobnom, ahol közben vannak mások. kérdem én hogyan? összességében ki kell mondanom, ami régóta szorít legbelül: ezt a labdát (hogy ne csak más hivatkozzon mindig erre) a meglévő relatíve nem nagy kezemmel így tudom csak kidobni. nem hiszem, hogy ebben komolyabb fejlődést tudnék elérni, de a lapos témára próbálok figyelni (mármint eddig is próbáltam).

Milán az ex házi gólkirály 2012.02.16. 21:01:04

Én írok véleményt:
1. Sztem tényleg sokszor van rossz passz, sztem elég fals duma h azért adtam rosszul mert túl gyorsan futott a másik. Igenis sokszor egy-két gondolattal le vagyunk maradva a történésekről, szüttyögünk a labda felett, igenis későn megy.

2. Ki maradjon többet: akinek jobb az erőnléte - kb senkinek nincs erőnléte. Aki jobbnak érzi magát - sajnos ide többen tartoznak, sokan jobbnak érzik magukat mint amilyenek. Azért mert 10 éve meg tudtam csinálni egy cselt, az még nem jelenti azt, hogy ma is stb stb.

3. Sajnos ezen van mit javítani, bár még így is gólkirály lett a csapatom belül. Vakok közt a félszemű is...

4. Ez sajnos történelmi tény. Itt jegyzem meg, hogy néha a védelem is több segítséget nyújthatna, egy-két labdát elkérhetne, (és azzal esetleg az ellenfél elöl ólálkodó csatárját fejbe rúgva) a csapat eme gyengébb pontjáról a figyelmet elterelhetné.

Sztem sok dolgon lehetne segíteni hozzáállással, akarással, odafigyeléssel, de sokhoz az már kevés. Pl ellenünk sokszor próbálnak "figurát" játszani, tudatosan focizni, mi inkább esetlegesen játszunk, ami úgy még nehezebb, hogy nincs is nálunk a labda. Szóval közös edzés nyilván segítene, de ez nyilván álom kategória. Esetleg számítani kell a labdára, mert lehet ebben a helyzetben kilencszer nem jön a labda, de tizedikre ... sem :)

Esetleg egyéni erőnlét-fejlesztő edzések. Ez talán megvalósítható. Mert valószínűleg ennek is van köze a gyenge helyzetkihasználáshoz.

Most ennyi jutott eszembe.

Bácsi Kristóf 2012.02.17. 10:53:32

"1. Sztem tényleg sokszor van rossz passz, sztem elég fals duma h azért adtam rosszul mert túl gyorsan futott a másik. Igenis sokszor egy-két gondolattal le vagyunk maradva a történésekről, szüttyögünk a labda felett, igenis későn megy."

te eleve úgy kezded, hogy "azért adtam rosszul". :) no én azt mondom, hogy olyan helyzet is van, amikor lehet, hogy a labda jó, de a pártner rosszkor és rossz helyre fut. ez teljesen reális szituáció. nem állítom, hogy erről van szó, csak hogy rendkívül ritkán hallottam mástól olyat, hogy "wázzeg mögém jött a labda", a kránktól viszont rendszeresen, ezért elképzelhető, hogy rosszul szokott helyezkedni.

takibacsi 2012.02.17. 11:15:59

engem marni jogosan lehet, mert kihagytam A HELYZET-et, ez van

sok dologban kell még javulni (mármint visszajavulni a régi szintre...), elsőként a legkönnyebben javítható dolog sztem a kristóf hangjának előcsalogatása, állandóan a kispad irányítja a védelmet...lehet h soha nem kapnánk gólt!

Bácsi Kristóf 2012.02.17. 11:23:49

@takibacsi: természetesen nem A HELYZET-ről van most sztem, hanem az egész szezonról! a Milán meg tudott nyílni, a kiesésünk után kért egy nagy ölelést meg simogatást (mert jól esik neki), nem kell ezt szégyellni!

a hangommal semmi gond nincs, ez a te furaságod, hogy szerinted normális egy olyan helyzetben nekem név szerint megkérni mindenkit, hogy hova mozogjon, amikor nem tudom a szemem levenni sem a labdáról, mert bármikor lőhetnek... szóval akkor minek vannak védők? állítsunk oda pár felfújható fickót és majd őket is én mozgatom az elmémmel! kíváncsi vagyok, hogy a puyol is kiabál-e a valdessel, hogy "vazze mondd a nevem, ne csak azt, hogy bal oldal"! :)

takibacsi 2012.02.17. 11:26:32

@Bácsi Kristóf: a kapusnak irányítania KELL a védelmet, alaptézis

tudod mit mondana erre a kocsis: "LÁTSZIK, HOGY SOSE FOCIZTÁL RENDES CSAPATBAN ÉLETEDBEN" :))))

Bácsi Kristóf 2012.02.17. 11:28:43

@takibacsi: a védelemmel neked nem kell foglalkoznod, mert 30 csapatból a top 3-ban vagyunk. amivel foglalkoznod kell, az a TUDOD MI! :)

egyébként pont a Laci nem igazán szokott szólni ilyen nonszensz dolgokat, hogy név szerint irányítsak, mert ő tud normálisan helyezkedni, stb.
süti beállítások módosítása